onsdag 18. mai 2022

Selfie# 20

Postadress: Kråkerøy, nærmeste stad er Fredrikstad

Ett rum: Yndlingsrommet er stua med vinterhave, utgang til veranda, peis (spis), dagseng, TV, sofa, bord og stoler, piano og spisebord, bokhyller mm og mange planter!

En plats i mitt hjärta: Telemark, der er Lia, fritidsstedet i 


En god egenskap hos mej: Konsekvent (som oftest)


En sämre egenskap: Tvetydig (noen ganger)


Svårt att motstå: Glass på svensk, iskrem på norsk


Svårt att stå ut med:  Selvopptatte folk


Överskattat: Kunstig intelligens, vi trenger menneskelighet også i stor grad...


Underskattat: Sosial intelligens


Stolt över: Sønnene


Trevlig hushållssyssla: Eplehøsting


Mindre trevligt hushållsgöromål: Grytevask


Takk til femfemmans Anna-Lena som er forfatter av denne ukas selfie... som finnes her: https://femfemman.blogspot.com/2022/05/selfie20.html


Ser fram emot Kicki kluringar nästa måndag!

Som jeg må droppe, dessverre. Tar igjen uka deretter.Et apro pos: Underskattat: Människor som inte längre är ungdom (Önskar att erfarenheter kunde uppskattas och tas tillvara mycket mer och att den som är 50, 60, 70, 80 + . skulle få ta mer plats i samhället)
Jeg er blitt headhunta til å veilede elever ut skoleåret slik at de får sine papirer. Kjekt å kunne være til nytte og bli verdsatt etter at pensjonistiden har starta...


6 kommentarer:

 1. Social kompetens borde ingå i elevers betyg. Sådan kommer man långt på. Nyttan av att ha betyg i vissa ämnen är jag tveksam till!
  Ditt rum verkar så fint.
  Och stuga i Telemark. Jo, jag tackar!
  Döle-is kommer jag ihåg sedan Norgebesök. Så god.
  Och att diska grytor... tråkjobb.
  Bra att vara till nytta i skolan då man är pensionär. Jag ska åka till min skola för veckans jobb, om en stund. Jobbar bara en dag i veckan... med start kl 10. Lagom för en pensionär!
  Ha det fint!//Anna-Lena

  SvarSlett
 2. Det är kul att läsa allas olika svar. Det där med social kompetens är svårt, många introverta personer har svårigheter att leva upp till folks förväntningar. Men med större medmänsklighet så löser det sig helt säkert!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det är kul att läsa allas olika svar. Det där med social kompetens är svårt, många introverta personer har svårigheter att leva upp till folks förväntningar. Men med större medmänsklighet så löser det sig helt säkert!

   Slett
 3. Nydelig tegning! Og så flott at du får jobbe litt og kjenne deg nyttig, når du har lyst og glede av det!

  SvarSlett
 4. Jeg vil ikke legge ut så mye personlig på bloggen. De store selskapene fanger opp dette, og bruker det i reklame og annet. Men mange synes nok det er artig å lese. Ønsker deg gode dager. Skal du snart til Oslo? Hilsen fra Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
 5. Intressant att läsa dina svar. Fredrikstad känne rjag väl till och var där och på Hvaler mycket som barn och ungdom. Och visst är Telemark också en favorit.
  Känner igen mig i flera av dina svar. Social kompetens är nog så viktig och alla kan träna sig att bli bättre på det. På det som på det mesta andra som är delar av livet.
  Ha det gott.
  Vad roligt att du nu kommer att jobba lite extra. Och visst är ålder och erfarenhet ofta viktigt.

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.