søndag 7. februar 2021

Myse

Kulturminner og offentlige historie gjennom mediene bygger vår identitet og hjelper oss å finne ut av hvem vi er, hva vi gjør og hva vi burde gjøre i fremtiden. Når vi leter etter svar, prøver mennesket å se seg selv i en sammenheng. Hvor kommer jeg fra? Hvor hører jeg hjemme? Kilde


Det var tid for å justere brilleglassene forrige uke, å myse for å se godt er ingen idé, og jeg tok turen til optikeren for å kikke på brilleinnfatninger. Blant mange modeller festa jeg blikket på et spesielt par, jeg måtte myse litt ekstra: Var ikke det et design som var makent til det på brillene jeg har arva fra 1930-tallet? Jeg fikk sannelig myse på tidshoristen! Moten gjentar seg virkelig, trendene gjentar seg, stilen gjentar seg, kulturhistorien gjentar seg! Det var bare å erkjenne at tidshoristen har slått til! Men hva er egentlig tidshoristen, noen som vet?


Det blir nye solbriller, ordinære briller og reservebriller. Solbriller er jo helt nødvendig for å slippe å myse når sola står høyt på himmelen. Håper jeg får mye brukt for dem i tida som kommer!

Valget falt på noen litt originale, morsomme og frekke: På turen i går, myste jeg mot sola!
9 kommentarer:

 1. Selvfølgelig! Hvis de er veldig like de som ble brukt på 1960-tallet.
  Din er veldig pen.
  Kyss

  SvarSlett
 2. Inget er nytt under solen, det går igen!
  Så var det det med norsk og svensk. Måtte tenke litt her, myse mot sola, da kisar vi på svensk. Mysa då koser vi oss. Herlig vilket som!
  Ha en fortsatt fin uke- med nye flotte briller!

  SvarSlett
 3. Fin design är tidlös! Med bra läsglasögon kan man sitta och mysa med en god bok!
  Ha det gott!

  SvarSlett
 4. Inser här att ordet mysa på norska inte betyder detsamma på svenska. PÅ svenska skulle jag säga kisa. Kisa mot solen.
  Visst är det roligt med våra skillnader i språken men oftast är det ju mer lika betydelse.
  Jättefina solglasögon med en speciell design.

  SvarSlett
 5. Ja, lyset er skarpt nå i sola mot snø. Solbriller er jammen et gode. Ønsker deg en vakker helg! :)

  SvarSlett
 6. Mode går i cyklar, helt klart. Å det gäller även glasögon, som vid det här laget tack och lov anses vara ett modeaccessoar.
  Å dina solglasögon är riktigt retro-fräcka:-)

  SvarSlett
 7. Da gratulerer jeg med tre nye briller. Viktig å passe på synet, og som du sier, sola er veldig sterk nå. Jeg har også solbriller med ulik styrke, det er kjempekjekt!
  En fin, spesiell søndag ønskes av Tove/fargeneforteller

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.