lørdag 13. april 2019

God påske med appelsinkake



Appelsinkake
Topping:
100 g sukker
125 ml vann
1 vaniljestang, splitta og frøene skapt ut
2 appelsiner skjært i veldig tynne skiver

Kaka:
4 egg
200 g sukker
1 tsj vaniljeekstrakt
150 g mel blanda med bakepulver
140 g smør, smelta
100 g kverna mandler


Varm ovnen til 160 º C
Lag topping ved å blande ingrediensene i en panne eller direkte i D-24cm-formen. Ferdig når sukkeret er smelta.
Tilføy appelsinskivene og hold det på kokepunktet i 10-15 minutter eller til appelsinene er myke. Ta av varmen.
Miks eggene, sukker og vanilje i 8-10 minutter. Ha i melet med en skje, så smøret og mandelmelet.
Hell miksen over appelsinene og stek i 40-45 minutter. Test om den er ferdig.

Snu kaka over på et fat.


PÅSKELUNSJ PÅ JOBBEN I GÅR:

Påskegave til Besta fra barnebarn! Hva kan det være?

2 kommentarer:

  1. Mye fargerikt og lekkert her for alle sanser! :) God påske til deg, også!

    SvarSlett
  2. Så koseleg med desse gåvene frå barnebarna, det er den største lukka.
    God kake også ser det ut til.
    Eg er litt tom i hovudet for kakeoppskrifter akkurat no, får sjå om eg skal lage ei.
    God påske til deg og dine.
    Helsing Anne-Mari

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.