søndag 11. september 2016

Når forventningene er høye...

blir de som regel ikke oppfylt, og skuffelsene blir tilsvarende store.
Jeg har ikke enorme krav til hotellrom bortsett fra at det er rent og i stand, det er jo rimelig! Da jeg bestilte tre stjernes hotell i Riga, så prospektet helt ok ut på nettsiden til bookingselskapet. Dessverre leste jeg gjestenes kommentarer etter at bestillingen var gjort. Der sto det at det var mye trafikkstøy. Jeg skrev til hotellet og ba om et rom mot bakgården siden vi er et par i 60-åra som liker å ha det rolig nattestid. Da vi kom til hotellet, fikk vi vite at alle dobbeltrom mot bakgården var opptatte til tross for min henvendelse i god tid på forhånd. 
Vel oppe på rommet fikk vi raskt erfare hvor mye lyd det kom fra gata tre etasjer ned. Vegg-til-vegg-teppet som opprinnelig var burgunderrødt, var svart av mange års tråkk med møkkete skosåler. Sengene var to enkle feltsenger. Sengetøyet så heldigvis rent ut! Om noen spør om jeg vil anbefale hotellet, vil svaret bli kontant nei. Betjeningen og resepsjonistene var hjelpsomme og høflige, og hotellet lå sentralt, få minutters gange til gamlebyen... Men det holder ikke.

Å gå på museer og utstillinger er en del av en reiseopplevelse. På planen sto frilandsmuseet som jeg hadde sett for meg var et museum som vårt Folkemuseum på Bygdøy, og Historisk museum med utstillingen “The Age of the Vikings and the Swedes in Latvia” og “On the Way to the Latvian Nation: the Ethnic Consolidation of Latvians” is opened only till September 18. Frilandsmusset viste ulike  lafta hustyper fra middelalderen spredt over et stort område, og den såklate utstillingen om forbindelsen mellom vikinger, svensker og latviere var kun en grafisk skillevegg og en monter. Den andre utstillingen hadde kun tekst på latvisk og var noe mer utstyrt med objekter og installasjoner. 
Botanisk have var stor og flott. September er ikke den måneden med mest flor, så mange bed bar preg av det....
Art Nouveau kvartalet var ingenting å skryte av sammenliknet med tilsvarende strøk i Praha, og trehusbebyggelsen som står oppført på verdens kulturarvliste, besto av tre hus som ikke var imponerende restaurert.
Ravmuséet vi besøkte, var ikke ravmuséet som vi hadde lest om i brosjyra!
Musikken på folkemusikklubben var veldige folkelig, og den klassiske konserten i domen med Latvia symfoniorkester ble noe av det heftigste slaget...
Nok om forventningene som brast. Det var absolutt severdigheter å se tilbake på som nydelige blomsterdekorasjoner i gamlebyen, strålende sommervær og hyggelig atmosfære.
4 kommentarer:

 1. vobs dette var flott og høre for jeg har faktisk Riga på min liste over byer jeg har lyst til å se, men vå falt den langt ned. Det er mange flotte byer i Polen, så da kommer de høyere opp.
  Takk!

  SvarSlett
  Svar
  1. ...og Riga er verdt et besøk, Ingun! Jeg skrev om det som ikke var OK og ble ferdig med skuffelsene først - og så gjelder det å senke forventningene. Det kommer innlegg etter hvert med en mer positiv vinkling. Og om man legger på noen kroner for rom, kan det hende det er verdt pengene.

   Slett
 2. Hvor uheldig dere skulle være med hotell rommet og få nattesøvn ødelagt av støy. Vi var i Riga en hel uke for noen år tilbake. Vi fikk med oss mye av historie og museum, kirker. Men vi hadde en privat guidet tur. Hotellet vi kom til først hadde ikke rom til oss som vi hadde bestilt, men de ordnet rom på et annet hotell. Vi var to netter der og så kom vi til det hotellet vi opprinnelig hadde bestilt. Den var bra. Men det er veldig lurt å lese hva andre besøkende har opplevd.

  Gleder meg til å høre om de positive opplevelsene.

  Varm hilsen i fra nord

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!