onsdag 28. september 2016

Mine to sider av personligheten
Flere som kjenner seg igjen i Lille Lise?
Jeg går på kurs i livsstyrketrening og der kom vi i kveld inn på personlighetens motpoler, en såkalt dualisme eller hva det kan kalles. Vi er ikke bare det ene eller det andre, vi er ikke bare introverte eller ekstroverte ...eller bare den søte prinsessa eller den onde feen.
Denne illustrasjonen har jeg tatt vare på, og i mange år hang den bak glass og ramme sammen med en del andre utklipp på kontoret mitt. 
Da jeg skifta beite og ble uten eget kontor, havna utklippsamlingen på loftet. Glasset sprakk, og det meste ble nesten glemt.
I sommer rydda jeg på loftet, fant det etterlatte bildet og tenkte dette må jeg ta vare på! Det er jo en del av meg!
Lille Lise utklippet tror jeg er henta fra ukebladet Kvinner og Klær en gang på seksti-søttitallet.
Og idéen med å digitalisere hvert enkelt utklipp ble skapt. Dette skal postes på bloggen utover høsten.
I kveld ble vi bedt om å visualisere hvordan vi oppfatter oss selv gjennom en tekst, et teaterstykke eller illustrasjon - valget mitt falt på Inger Hagerups dikt "Mauren" - jeg føler veldig at jeg fyller meg selv fra topp til tå, kanskje like mye psykologisk som fysisk!Mauren

  Liten?
  Jeg?
  Langtifra.
  Jeg er akkurat stor nok.
  Fyller meg selv helt
  på langs og på tvers
  fra øverst til nederst.
  Er du større enn deg selv kanskje?

Her følger en tolking av diktet jeg fant på Daria.no
Tema er selvrealisering, og teksten prøver indirekte å få fram at det er mauren som prøver å fortelle at man ikke skal late som man er mer enn man er. Vi setter ofte for store krav til oss selv og andre, når det gjelder både utseende og væremåte.
Inger Hagerup vil få oss til å innse at man er som man er, og en skal godta andre for det de er. Mauren stiller flere spørsmål til seg selv i diktet, og for å konstatere at han er akkurat ”passe” på alle måter, og at han ikke har noe imot det. Den sier også at man kanskje burde se på seg selv før man går ut og kritiserer andre. 

Egentlig har jeg forhåndspresentert resten av primstavinnleggene mine. Disse kan imidlertid utsettes ett år uten at de mister sin aktualitet. Primstaven er vare som ikke går ut på dato.

3 kommentarer:

 1. Så fint! Jeg har også noen sånne med Lille Lise liggende. Sto de ikke i Det Nye også tro? Morsomt.Inger Hagerup hadde fine tanker om den mauren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har sikkert rett ang Det Nye, jeg kjøpte jo det ukentlig i noen år!

   Slett
 2. For eit fint og interessant innlegg
  frå først til sist !!
  Så flink du er å presentere primstaven, eg har nokre merkedagar eg bruka å skrive om, men der er mange fleire som er interessante.

  God helg frå Anne-Mari

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!