onsdag 28. januar 2015

Litteraturhuset
Litteraturhuset i Fredrikstad 
Huset åpna 25. januar 2013, og er det største litteraturhuset i Norge utenfor Oslo. I dag har jeg deltatt på to arrangementer der.
Kl. 14.00 var jeg med elever for å høre et foredrag av Pål Karlsen om hukommelse. I dette skoleåret tilbys elevene en forelesningsrekke der realfagene, kjemi og biologi presenteres på en populærvitenskapelig måte - forhåpentligvis med en mer interessant vri enn hva den vanlige læreren kan formidle stoffet. 
Og kl. 19.00 trossa jeg igjen regn og blest over gangbroa og fant meg en plass i stolrekkene i Det kvindelige Læseseskapet for å høre om lyrikeren og nobelprisvinneren i littertur, polske Wislawa Szymboska og portugisike Fernando Pessoa sine forfatterskap. Det var Christian Kjelstrup daglig redaktør i Aschehoug forlag som førte oss inn i deres univers. 
Den 25 år gamle slampoeten Fredrik Høyer fra Drammen fikk en sal full av middelaldrende kvinner til å riste av latter da han deklamerte et Dante-inspirert dikt om Ikea, et dikt med det mest vanvittige innehold.
Kvelden ble avslutta med en lokal forfatter, Lena Roer, som fortalte og leste fra historien om bestemoren sin i boka med tittelen Ringrosen.
Jeg får altfor tiden tid (jeg prioriterer nok ikke lesing høyt nok) å lese bøker, så å være medlem i dette selskapet, er en fantastik måte å holde meg orientert i bøkenes verden på.
Dere bokbloggere gir meg også en god oppdatering nå og da... Liste over forfattere jeg ønsker å bli bedre kjent mer blir bare lengre og lengre.


Jeg har en post som har overskriften Nærvær, på bloggen. Ordet treffer jeg stadig på i litterære sammenhenger, også i kveld. Merkelig dette at det aldri - eller veldig sjelden blir brukt i andre anledninger.

1 kommentar:

  1. Hørtes ut som en innholdsrik dag med variert input.
    Prioriterer heller ikke så mye lesning av bøker som jeg egentlig gjerne ønsker. Rart det der.

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!