lørdag 3. august 2013

Weekend flowers, Little, tiny pelargonium


Concolor Lace


We are painting our houses this summer, the geraniums are staying temporarily at the terrace table until they will be fixed to the wall a la patio.

Source in English
Forskjellige kultivarer har en rekke dufter, inkludert eple, aprikos, kokos, sitron, lime, peppermynte, og steg, for å nevne noen få. Duftende Geranier kommer fra Sør-Afrika, men ble allment populær da den ble introdusert til europeerne tidlig på 1600-tallet.
Duftende Geranier hører virkelig ikke med til Geraniumslekta i det hele tatt. De er av slekta Pelargonium. Bladene imidlertid likner Geranier, og de er i den samme botaniske familien. De har en rekke blomster og -bladformer. Duftende Geranier kan spres veldig lett fra sen stikling eller spire fra frø.

Bruk Duftende Geranier i potter inne eller ute, som kantplantene, og blant urter og sommerblomster. Plant i godt opparbeidet, godt drenert jord og hold jorda fuktig, men ikke våt. Duftende Geranier vil trives best i full sol. Ta bort døde blomster for å få planten til å blomstre lenger.

Duftende Geraniumblader kan brukes til å smaksette te, kjeks og gelé, og sukker. Kronbladene kan blandes med sukker i et norgesglass og settes i solen i to uker, og deretter siktes for å få et herlig, smakfullt sukker. I hagen er de flotte planter som slipper deilige dufter når de berøres, noe som gjør dem til et flott tilskudd til urtehagen. Duftende Geranier er faktisk ømme stauder, men dyrkes vanligvis  som ettårige i kaldere værområder.Anbefales

Informasjon 
http://www.gardensablaze.com/HerbScentedGeranium.htm
http://blog.scentedleaf.com/2011_08_01_archive.html
http://www.gardeningtipsnideas.com/2011/03/growing-scented-geraniums.html1 kommentar:

  1. Så lærte jeg at geranium og pelargonium ikke behøver å være det samme. For meg har navnene gått om hverandre, men jeg har bare sagt geranium. Nå er jeg litt trist og veldig spent på om mine som jeg fikk etter min mor, vil overleve. De har så veldig spesiell lakserosa farge som jeg gjerne vil ta vare på. I fjor vokste de bare litt og klarte nesten ikke å komme med blomster. I år begynte de så friskt før de stagnerte. Jeg ga dem ny og større potte, ny jord, lite gjødning og mye gjødning, men nei. I går klipte jeg dem ned, har satt de ganske små avleggerne i vann på kjøkkenbenken og håper.

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!