torsdag 16. juli 2009

Røde, gule og grønne tomater

Har du verken lest boken eller sett filmen "Stekte Grønne Tomater" har du noe å glede deg til, skriver Lise Finckenhagen i VGs Fredag under mat og fest. Historien er så vakker, så trist, så klok og fylt med kjærlighet og omsorg. Jeg har smilt og snufset meg gjennom den mange ganger. Aldri har jeg hatt et ønske om å starte restaurant, men en slik cafe som Whistle Stop, beskrevet i Fannie Flaggs bok, har jeg drømt om.
En cafe med fantastisk mat, hjemmelagde produkter og god kaffe. Og ikke minst et sted som bugner av humor, kjærlighet og omsorg for alle typer mennesker. For meg handler det ikke om å lage fancy mat til trendy mennesker, det handler om å glede andre.
Kilde; Fredag 17.juli 2009

Jeg har ikke lest boka, men sett filmen. Tror heller ikke øyet mitt var tørkt! Det er en gripende historie.

På siden finnes også denne oppskriften som jeg vil prøve:

STEKTE GRØNNE TOMATER

300 g små grønne tomater
150 g steinfrie røde eller grønne druer
1 liten bunt gressløk
salt og pepper
smør og litt olje til steking ev baconfett

Del tomatene i to eller skiver. Stek tomatene i en blanding av smør og olje, tilsett druene og krydre med salt og pepper. Bland til slutt inn gressløk. Stekte grønne tomater er godt til både kjøtt og stekt fisk.

2 kommentarer:

  1. Ser virkelig tomatene før meg, mums ;)Tror du har overlatt dem til min fantasi..

    SvarSlett
  2. Hei, ja du kan så si, men datamaskina mi er ikke samarbeidsvillig for tida. Jeg har nok drevet den til vannvidd. Den trenger en pause for å komme i form. Kanskje må den få en liten kur. Nå låner jeg pcen til "Herren i haven".Det er ikke det samme. Bildene ligger på fotoapparatet, og blir å se så fort min datamaskin er friskmeldt.
    Hvis jeg ikke er tålmodig nok, okkuperer jeg denne maskina en stund!

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!