søndag 8. august 2021

Å tørke



Forrige måned hadde lite nedbør ift normalen, og plantene til og med i kløfta der det renner en underjordisk bekk, var tørste på vann og hang med bladene. Enkelte hadde faktisk tørka helt inn.
Andre steder i Europa pøsa vannet ned som om himmelen hadde åpna seg, og elvene gikk over sin bredder og vannet flomma ned gater og raserte hus, ja hele byer. Så litt tørke måtte vi kunne tåle her nord.
Regnet kom til slutt, mens helten tok over sør i Europa.




7 kommentarer:

  1. Vi har noen krukker på terrassen på hytten. Nå var det litt for lenge siden vi hadde vært der, og flere av plantene var døde. Jorda var knusktørr. Og dette er like utenfor Bergen! Vi bestmte oss for ikke å gi opp, men satse på større krukker og kanskje selvvanningspotter. Tørt vær har både fordeler og ulemper :)

    SvarSlett
  2. Ja, det har vært tørt, men vi naboer prøver å vanne litt for hverandre når vi er hjemom.
    Men det er ille med disse forandringene i været som er så ødeleggende.
    Det tar litt tid med mine kommentarer og blogginnlegg i august, da jeg er på fjellet uten nett-tilgang, bortsett fra på telefonen. Men det blir for kludrete. Fortsatt god august ønskes av Tove/fargeneforteller

    SvarSlett
  3. Visst har torkan varit extrem i bland annat Grekland och Kalifornien i år. Ja, skogsbränder börjar bli en vana för befolkningen i Kalifornien. Ja, det är det som kallas för "global warming". Tänkte också i dina banor.

    SvarSlett
  4. Bladen ser trötta ut, sen som du säger så är det översvämning på andra ställen, klimatet är upp och ner, sen är det nog vi människor som ställt till det.

    SvarSlett
  5. Klimatet är verkligen upp och ner, det är rätt skrämmande vad vi människor ställt till med.

    SvarSlett
  6. Visst har det varit väldigt torrt på en del platser och regnat desto mer på andra. En konstig värld vi lever i är det.

    SvarSlett
  7. För mycket och för lite skämmer allt sägs det. Klimatet tycks förändras och det är skrämmande.

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.