søndag 30. august 2020

I disse tider; skulptur - bare en tanke...



Til en kollega:

Fant denne teksten i våres, men tenker den også kan være aktuell nå.
"But is there something no one has done yet that she would enjoy seeing? She would love to see people do recreations of the Roman sculptures. Stephan suggests people look at the portrait heads and see if any “look like them or has an expression that might speak to them.”I’m Alice Bryant.Alice Bryant wrote this story for Learning English. Hai Do was the editor.Have you tried the art challenge yet? If so, send us your art creation at learningenglish@voanews.com." 
Kan vi få gjort den i oppstarten før vi setter i gang for alvor med oppdragene, eller kan vi få kila den inn på et tidspunkt den kan passe, senere. Den likner litt på en oppgave elevene hadde med utgangspunkt i maleri- da uten kobla til andre fag.Jeg har også gjort noe liknende med elever før. De stilte seg opp som kjente skulpturer og ble tatt bilde av. Det bør ikke ta lang tid... Kan jo arrangeres som en konkurranse også.... de andre elevene skal finne fram til de ekte skulpturene ... i kahoot f.eks.Det er ikke noe must å gjennomføre det! Bare en tanke ;:OD)

Og jeg har slett ingen tanke om å flytte, men skulle det bli aktuelt, kunne dette huset være interessant. Det var den spesielle takformen jeg falt pladask for. Kan se for meg hvordan dette kan bli et originalt hjem blant alle de nye leilighetskompleksene som skal bygges på området rett ved.


Jeg kan se for meg et vindu som kan "brettes" sammen for å åpnes, fra tak til gulv, i annen etasje med stor veranda i smijern på utsiden og en vindeltrapp ned. Doble glassdører der den første grønne døra er, med terrasse rett utenfor. Den borterste døra med inngangsparti bygd inn slik at det blir inngang under tak. Og flere "kuøye"-vinduer vil kle huset i tillegg til større vindusflater i fabrikkstil!
Men huset blir nok aldri sånn, det blir bare med tanken. All sol og utsikt vil forsvinne bak nye, høye blokker....

Lånt foto

Huset sees midt på fotoet, rett til venstre for den røde, stiplete linja.


Riving av to kraner er allerede starta. Her forberedes gigantutbygging!


9 kommentarer:

  1. Du har många tankar och funderingar runt huset! Hoppas det har en framtid!

    SvarSlett
  2. Håller med om att taket var speciellt och vackert. Spännande att se hur allt blir när et är klart.

    SvarSlett
  3. Huset skulle jag kunna tänka mig som en konsthall kombinerat med ett café. Skulle inte vilja bo där, för få fönster för min smak;-)
    Å precis som hos dig rivs mycket här också och nya stadsdelar med "skokartonger" växer upp.

    SvarSlett
  4. Ja, her kommer din kreativitet til sin rett. Du må spørre om du kan få være med og levere gode ideer! Hilsen Tove/fargeneforteller

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, kanskje det, Tove ;:OD) Må jo gjøre nytte for meg som pensjonist. Har 60% jobb fram til juni.

      Slett
  5. Dette er et spennende inlegg i tanken - bare en tanke - ikke helt så bare - förste bilder får jeg er fölelse av Vigelandsparken? Det der huset er spennende og i hvilken by er vi?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, sent svar, men ja, du har rett : det er Vigelandsparken. Vi pleier å dra dit på ekskursjon med elever- ikke i år, dessverre pga koronaen! Utbyggingsplanene er i Fredrikstad, på den gamle, nedlagte mekaniske verkstedet sitt område, like ved der jeg bor. Hyggelig at du spør ;:OD)

      Slett
  6. Vilken tanke! Det skulle säkert bli ett fint hus!

    SvarSlett
  7. Gillar den första bilden på dom "tre" statyerna :)

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.