lørdag 26. september 2015

Ananassalvie
Mangler 100% redigering til norsk språk ... kommer! Fotoene tatt i dag. Nesten full sommer!

Oppkalt etter den uhyggelige ananas duft av bladverket sitt, er ananas salvie verdt ventetiden. Det er en sesongmessige godbit som gir gartnere en følelse av forventning. En liten plante satt ut om våren etter at faren for frost er over vil vokse inn i en forgrening plante 3 til 4 fot høy og nesten like bredt etter når det blomstrer. Det vil da spire spir av kardinalrøde blomstrer på sensommeren og høsten, akkurat i tide til å fylle bensin kolibrier og sommerfugler for deres fall migrasjon. Hvis du bor i et område som ikke fryser, vil blomstrer fortsette hele vinteren, og noen ganger hele året.

Den er hardfør til ca 20 grader minus,så ananassalvie er verdt å plante hver vår i områder hvor den ikke klarer å komme tilbake for en ny sesong. Prøv å så ananas salvie i sand eller annet kraftig drenert jord. Da kan den tåle kaldere temperaturer ved å gå i dvale og spire ny vekst om våren. Kilde


Jord, Planting og omsorg
Hummingbirds er tiltrukket av den røde fargen og trompet form av ananas salvie blomster.
Ananas salvie blomster har en særegen rød farge og trompet form som tiltrekker seg kolibrier og sommerfugler i høst.
Ananas salvie krever en plass i solen der jorda er godt drenert, men fuktig og rik nok til å støtte sin raske vekst. Space planter 24 til 36 inches hverandre, og være sikker på ikke å plante dem foran andre, mindre anlegg, som ananas salvie vil vokse seg stor nok til å blokkere dem ut! Gjødsle ved planting med tidsbestemt utgitt granulater (disse skal bære anlegget gjennom hele sesongen), eller følge opp med en flytende plante mat som Bonnie Herb, grønnsaker og Flower Plant Food.
Ananas Sage bør kalles Hummingbird Highway. Dens rikelig lyse røde rørformede blomster og sin tiltrekning til kolibrier er grunn nok til å plante dette sent sesongen bloomer.


  Ananas Sage har en pineappley duft, men det er bare reell bruk i matlaging er som et friskt spiselig blomst. Blomstene minner om Honeysuckle og lage en fargerik tillegg til salater, frukt cocktails eller noen garnityr. De er spesielt attraktive med gul eller grønn paprika. De kan sukret og brukes til å pynte kaker eller cookie fat. Kilde
Ananas Sage bør kalles Hummingbird Highway. Dens rikelig lyse røde rørformede blomster og sin tiltrekning til kolibrier er grunn nok til å plante dette sent sesongen bloomer.

Med en hard frost, vil anlegget dø ned til bakken og vokse tilbake neste vår. Ved sone 7, dekkes anlegget til. Ananas salvie ble innført i hagebruk om 1870.

1 kommentar:

  1. Flott plante!! Jeg tar med en malerpause i dag:) To skap er ferdig malt, så nå er det bare skrivebordet igjen :)

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!