søndag 18. april 2021

Sticka>strikke


Også denne gangen har jeg valgt den svenske versjonen av ordet som betyr å strikke på norsk. Det har jeg gjort helt siden jeg lærte å lage masker av moren min i småskolealder. Det har gått litt opp og ned med aktiviteten, men stort sett har jeg fra den gangen, hatt et strikketøy liggende i en kurv. 

Ikke alle er fullført. Så nå har jeg som mål å ta halvferdige strikketøy fram igjen. Samtidig klarer jeg ikke å la være å starte på nye prosjekter. Bildene viser en turkis vest som jeg fant liggende nesten ferdig. Det gjenstår bare å feste tråder faktisk! 

Det er ulike grunner til at strikketøy blir liggende. F.eks. mangla jeg garn til det turkise arbeidet som skulle bli genser nesten maken til den på oppskriften. Nå blir det "pullover" i stedet. Garnet kjøpte jeg på en sauefarm i Pyreneene noen år tilbake. Det viser seg at gården er solgt og produksjonen av dette garnet er stoppa. Se her!

Da ble det en pause i framdriften, men nå har jeg kjøpt garn i en annen grønnfarge og i et annet merke som kan matche det opprinnelige, derfor er det ingen grunn til å vente med å hente fram kreativiteten og strikke arbeidet ferdig. 

Aller først skal den oransje genseren fullføres. Den ble påbegynt i vinter fordi jeg trengte en farve som kunne gi meg mye ny energi. Det er jo nettopp det den farven gir - og så er den helt utrolig vakker.

Oppskriften er gammel, fra Norsk ukeblad 1985, likevel fremdeles "moderne", helt tidløs med andre ord....

Det viser seg at vi har hatt liknende utfordring før og her er mitt bidrag da! April 2020 Sticka 5 kommentarer:

 1. Jeg strikket alltid før, men nå er det lenge siden. Jeg har en flott mønstret jakke ferdig strikket, men som må monteres. Men hvem skal gjøre det? Den er for komplisert, så da blir den liggende.
  Nydelig turkis farge. Og den oransje trengte du nok - energi og livsglede gir den fargen. Og den er vakker. Lykke til med strikkingen!
  Det var gøy å ha kurs igjen, selv om det var på ZOOM. Lenge siden sist med denne coronaen.
  Med fargeglade hilsener fra Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
 2. Det är roligt att sticka men ganska tråkigt att fästa trådar och sy ihop plagget! Härlig orange färg på din tröja Den blir man riktigt glad av.
  Ha det gott!

  SvarSlett
 3. Älskar din orange stickning, för orange är en av mina favoritfärger. Beundrar alla som kan sticka...

  SvarSlett
 4. En fin tolkning!
  Vilka vackra färger du använt dig av här när du stickat. Blir glad av dem båda-

  SvarSlett
 5. Oj du har stickat mycket ser jag, det skulle inte jag ha tålamod till.

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.