fredag 29. januar 2021

Å lese

Det å skrive eller det å lese … nærmere trolldom er det ikke mulig å komme.

Tor Åge Bringsværd



Bøkene om sjøormen Ruffen er kanskje Norges mest leste barnebøker. Husker onkels (den eldste sønnen min) første ble helt "lest ut" da han var liten gutt. Seenere er den gått i arv til mine barnebarn. Her er den aller siste, "Ruffen gifter seg",  gitt ut i høst. Illustratøren Tore Hansen har signert boka!


Jeg samler på mye rart, og jeg har tidligere på bloggen fortalt om alle bøkene jeg har med "rammer" akkurat som Tore Hansen har skapt i "Ruffen gifter seg". Jeg har en stor bunke bøker med "ramme-illustrasjoner" i bokskapet!


En av de mest kjære julebøkene mine er De hellige tre narrer, en fantastisk fortelling skrevet med forfatterens kreative penn. Og illustrasjonene er bare helt vidunderlige.



10 kommentarer:

  1. Å lese dette var jammen hyggelig! Å skrive og å lese henger sammen, det er sant!

    SvarSlett
  2. De finns så många bra barnböcker!!! Många jag läser om och om igen

    SvarSlett
  3. Håller helt med dig - illustrationerna i barnböckerna och i din vuxenbok är fantastiskt fina. Gissar att de är ritade från hand utan hjälp av exempelvis Illustrator. Tycker mig alltid se stor skillnad mellan egengjorda ritningar och datorproducerade dito.

    SvarSlett
  4. Det där ser verkligen ut att vara fantastiska böcker och underbara illustrationer. Det är verkligen härligt med böcker som har fina illustrationer som får ger fantasin en knuff.

    SvarSlett
  5. Spännande läsning! Så fina illustrationer är en fröjd för ögat och släpper loss fantasin.
    Ha det gott!

    SvarSlett
  6. En flott tolkning! Att läsa och skriva hänger så samman och ger oss tillgång till så mycket. Så fina böcker du visar.
    Minns att den första boken jag läste på norska var "Folk och rövare i Kamomilla stad" och det gjorde jag när jag var sex år och har så fina minnen från boken.
    Härlig första bild!.
    Ha det gott.

    SvarSlett
  7. Vilken fin tolkning av dessa fina böcker, älskar illustrationerna i din bok Tänk vad böcker gör mycket jag hoppas att barn av i dag verkligen ngn ggr förstår vad faktiskt böcker gör för en, det är en känsla att hålla i en bok men förstår att orken inte alls finns då dom blir matade med så mycket annat och inte mycket blir över till fantasin tyvär
    Tack för att du är med och för din fina tolkning och bilder
    KRAM

    SvarSlett
  8. Vilken fin illustration du har gjort med barnet som är helt inne i läsningen!

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.