mandag 1. juni 2015

En dyrekjøpt erfaring rikere

Å strikke i kveldsmørket har sin pris. Små farvenyanser er vanskelig å skille for øyet mitt - og da kvaliteten på garntypene heller ikke er lett å kjenne forskjell på, kan feil garn fra restekurven velges til resten av strikketøyet.
Vi venter barnebarn nummer to hvert øyeblikk, og han skal få et lite sommersett med jakke, bukse, lue og sokker strikka i hvitt og sommergrønt etter oppskrift fra den gamle strikkeboka.

Nå når kveldene blir lysere og lysere, oppdaga jeg feilen. Et råd jeg fikk for å bøte på den, var å bløtlegge strikketøyet i sitronsyre.
Jeg handla en boks på apoteket i går, og jeg fikk hakeslepp da jeg skulle betale kr. 169,- for 100 g. Ekspeditøren anbefalte meg å handle i dagligvarebutikken, men siden det var søndag, så slo jeg til.
Nå ligger strikketøyet i bløtt med 15 ts til 3 l vann, en svak oppløsning mao... Jeg aner ikke hvor lenge det skal ligge.
Etter et døgn i sitronsyrevannet med jakka, kan jeg ikke se at behandlinga har vært virksom. Får henge den ut i sola når den kommer tilbake i morra.
Det mest fornuftige hadde vært å farve denne og heller strikke en ny til settet.
Jeg synes forskjellen ble enda verre etter behandlinga! Nå solblekes den for andre dag...

Andre blekemetoder:

Oxy white, til hvitt tøy
Eddikvann
Bio Tex White

1 kommentar:

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!