onsdag 15. august 2012

Rosetterommet


Siste rom som får leieboer, er Rosetterommet. Nye gardiner som tar opp farven i sofaen, røft salongbord i jern og glass, resten i 60-talls teakmøbler.
Herav navnet:En rosett er et rundt, stilisert blomsterdesign, brukes mye i skulpturelle objekter fra antikken. Forekommer ofte i Mesopotamia og ble brukt til å dekorere stelen, en gravstøtte, i antikkens Hellas. Får sin  gjenfødelse i romasnk stil og renessansen, og ble også vanlig i kunsten i Sentral-Asia. Den sprer så langt som til India hvor rosetten brukes som et dekorativt motiv i gresk-buddhistisk kunst.
Rosetten er en opprinnelig og naturlig form av en blomsterkrans i floraen. I utgangspunktet er den dannet av blader som stråler ut fra stammen til en plante og synlig selv etter at blomstene har visnet. Det formaliserte blomstermotivet er ofte i hugget i stein eller tre for å lage dekorative ornamenter for arkitektur og møbler. Et vanlig motiv i metallarbeid, smykkedesign og kunsthåndverk i skjæringspunktet mellom to materialer, eller å danne en dekorativ ramme.
Kilde: Wikipedia 1 kommentar:

  1. It is interesting and creative photo and enjoyable photo we can be enjoy it in this photo.Most of people are very like it and do enjoy it.

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!