mandag 3. mai 2021

Å poste


Å poste kort er ikke lenger hva det var. Nå går det i sms eller meldinger med egne foto. I esken ligger det postkort jeg har posta til mine foreldre på flere av reisene jeg har vært på opp gjennom åra. Gode minner å ta vare på!

Blant postkortene i esken finner jeg destinasjoner som 

Samui/Thailand, Roma, Firenze, Malta, Praha, Great Ocean Road/Australia, Muren/Kina, Elle/Frankrike, Bournemouth, Moskva, London, Hammerfest, Kracow, Warsawa, Adelboden, Visby.

Et postkort jeg posta på Santorini kom aldri fram. Det ble liggende godt bevart sammen med mange andre i en stor keramikkrukke det sto Post på utenfor et postkontor i byenThera! Andre jeg posta kom først fram etter at jeg var kommet hjem...


For å poste kort må det være rett frimerke på kortet. Her er det gamle frimerker både fra Norge og Sverige. En gang sparte jeg på frimerker, men interessen dabba av etter hvert. Men kaste dem, gjør jeg ikke.... noen fra de siste årene går til innsamling, for snart er det sjelden vare også!

8 kommentarer:

 1. Nå i disse tider er det viktig å hente frem gode minner. Artig med kort og frimerker!
  Fine mai-dager ønskes av Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
 2. Har också samlat frimärken när jag var liten, eller rättare sagt jag började vid 15. Sedan gav jag mina frimärksalbum till en riktig entusiast.
  Visst kan jag sakna riktiga pappersvykort med fina brevmärken. Det var alltid spännande att se vem som hade semestrat var någonstans, även om korten ofta kom fram långt efter avsändaren återigen var hemma.

  SvarSlett
 3. Jeg elsker å få kort i posten! Jeg tenker at jeg godt kan bli flinkere til å sende både håndskrevne brev og kort til slekt og venner utenom jul. Frimerker tar jeg også vare på, men det er jo ikke ofte jeg får brev med frimerke,- de er visst snart historie, ja.

  SvarSlett
 4. Vilka många härliga platser du har besökt! Visst saknar man vykorten som damp ned i lådan förr om åren, men jag kan inte påstå att jag saknar att skriva och skicka dom med snigelposten :-)

  SvarSlett
 5. Vykort och frimärken har jag ofta köpt och postat till släkt och vänner under årens lopp men nu blir det oftast SMS i stället! Kul att du har sparat gamla postkort, jag kar nästan inga kvar.
  Ha det gott!

  SvarSlett
 6. Roligt med både vykort och frimärken och fina minnen blir det ju.
  Jag har också många vykort kvar som jag skickat och som jag själv fått från det jag föddes och framåt i livet. Ett stycke historia. Visst är det många gånger fantastiskt hur foton ens kommer fram från de mest avlägsna platser. Men oftast har de ju gjort det så småningom.

  SvarSlett
 7. Synd att vanan att skicka vykort har dött ut. Men det blev allt svårare att hitta vykort, för att inte tala om att få tag på frimärke.

  SvarSlett
 8. Kan tænkes at vanen med at sende et postkort var med til at gøre rejserne bedre. Man må benytte Internet på en bedre måde, hvis det skal have samme gode virkning på psyken ❤

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.