tirsdag 26. september 2017

Moodboard og Monthly MakersOg jeg har henta fram den gamle macraméen, 
den jeg knøt i studietida, fra loftet. Det er in igjen!


I september ska vi skapa på tema 
inredning och precis som vanligt är det din egen tolkning av ordet som sätter gränserna för vad ditt bidrag ska bli... Denne måneden er Emilia vert.
Monthly Makers er innredning. 

For meg må det bli å innrede oppholdsrommet vårt på fritidsstedet Lia i Telemark. Opprinnelig var det et kjøkken, men nå fungerer det både som et rom der vi lager mat og der vi samles rundt en sittegruppe.
Rommets utforming setter rammer for hvor mye det går an å forandre på tidligere møblering, men vår egen "signatur" vil vi kunne sette på det.
Peisen må utbedres, og murer er engasjert. Her er to tegninger og forslag på hvordan vi kan tenke oss det kan bli:


Kanskje det blir en helt annen løsning:Starten på et moodboard:


Bildeklipp til moodboard


er et idékart eller tankekart i bilder. 
Oppholdsrommet har fått en liten oppgradering med nytt furugulv og kjøkkenvegg. Noen gamle møbler er malt med to strøk, det tredje males i høstferien, uke 40. Derfor kommer jeg ikke i mål med prosjektet denne måneden heller. 
Septemberprosjektet mitt var femårskrone til Saga. Jeg råka opp for perler innen fristen. Heldigvis fikk jeg bestilt den siste "racken" med rosa perler fra Panduros sentrallager. Det årna sæ! På salg var de også... Se krona her.

Stilen i oppholdsrommet vil nok være inspirert av et besøk jeg avla på Sundborn, hjemmet til Carl og Karin Larsson i sommer. Farveglade tremøbler med ditto tekstiler.På handlelista står et par etniske pledd fra Peru. Tror de kan gå godt sammen med norsk åklesøm.


Lånte bilder


Jeg har avtale med en kollega som holder sauer om å kjøpe en stor sauefell.
Pinterest er en gullgruve under slike forberedelser. Der er det mange gode ideér å finne som f.eks. hvordan skjule en oppvaskkum med et bakebrett.
Livet i Lia har egen blogg med en inspirasjonsside der jeg til enhver tid samler ideér, utklipp og bilder som kan legge grunnlaget for stilen jeg er på jakt etter. Det er med andre ord selve innredningen som er mitt bidrag denne gangen.
Bilder av rommet kommer....

Idéer og tips "hjemmedekor"

1 kommentar:

  1. Jeg ønsker deg mye glede, moro og suksess i utformingen av rommet... ser frem til å se.
    Macreme jeg kjenner fra min barns dager. Vi lagde blomstedeklser/hengende kurv for blomst og små veggdekorasjoner med perler av tre, leire og glass... Klem fra meg.
    God dag med solen i hjerten. Viola

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!