søndag 14. september 2014

Helgegleder; A perfect weekend
Innlegget er fortsettelse på både A perfect day og Wild and wonderful.
Enda flere blomster blomstrer for annen gang, også denne villrosa. Årets nyper ved siden av nyutsprungne roser er et sjeldent syn fram til nå.


Patriot og Bluecrop (1,8m h)

Endelig ble de to blåbærplantene til Saga satt i jorda på et solrikt sted der det vokste brennesler. Fikk nok ikke bort alle røttene. På toppen fikk plantene litt ekstra næring i form av kompost. Nestlene ble lagt i urtebedet. Spirene fra i vår kom på plass. Til tross for en varm sommer med masse sol, ble det spinkle spirer. Tagetesfrøa kom aldri i jord. Dax (Innlegget: Tid for å så) ville se hvordan det kom til gå, og her er resultatet i drivhuset på terrassen før utplanting: 
Oppholdet i sinkbalja er nå over for både rød solhatt, johannesurt, hestemynte, humle som fikk nytt sted ved gjerdet til dammen.
Litt lykke med i jobben er ikke å forakte. Marihøna hadde prikker på ryggen som forma et hjerte!Dagfiolene som har stått i drivhuset, sees til venstre, i midten er Inula magnifica, til høyre eleniumcampane (min stammer herfra), og hva som spirer i potta vet jeg sannelig ikke!
Fremdeles gjenstår mye arbeide med hakke og spade før urtebedet blir som det skal.Det blir til steg for steg.

2 kommentarer:

 1. Så fint med blåbærene til Saga.
  Takk for kommentar på min blogg.
  Du burde imidlertid ta en tur inn der og lese igjen, for jeg hadde uteglemt et stort, viktig avsnitt om hvor sunne blåbærene er! Det er nå skrevet inn.
  Tvi Tvi sier jeg til dine blåbærplanter! Hilsen Tove

  SvarSlett
 2. Deilig med egne blåbær i hagen. Kjempe hyggelig at du ville være med på helgegleder. Ønsker deg en kjempe fin ny uke.

  Klem Vivi

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!