Akeleie i potte på terrassen!
Det alle må være klar over er at fotoapparater og skjermer gjengir farver forskjellig fordi kalibreringen er ulik. For å bestemme en farve, må den vurderes med det blotte øyet i dagslys og uten påvirkninger fra andre farver!
Jeg synes det er litt gøy med meningsutvekslinger...
Indico (1550), "blått pulver fra visse planter og brukt som farvestof", fra spansk indikasjon, portugisisk endego og nederlandsk (via portugisisk) indigo, alt fra latinske indikasjoner "indigo" fra gresk indikasjon "blått fargestoff fra India, "bokstavelig talt" indisk (substans).
Fra gammelfransk inde "indigo, blå, violet" (1200-t.). Tidligere navn i middelhavsspråk var annil, anil (se anilin). Som "fargen på indigo" fra 1620-tallet. Som navnet på den violettblå fargen i spekteret, 1704 (Newton).
Indigo er en dyp og rik farge nær "fargehjulblått" (en primærfarge i RGB-fargeplassen), samt noen varianter av ultramarin. Det regnes tradisjonelt som en farge i det synlige spektret, i tillegg til en av de sju fargene i regnbuen: fargen mellom blå og fiolett.
Fargen indigo er oppkalt etter indigo-fargestoffet fra planten Indigofera tinctoria og beslektede arter.
Ja, det er sant. Kameraet kan jammen lyve! Nydelig bilde ble det av akeleien. Ha en fin helg!
SvarSlettFlott bilde akeleien! Ja, farger kan oppfattes forskjellig både av kamera og øyet. Blått kan være vanskelig å gjengi riktig.
SvarSlettGod helg!
Klart du har rett i det - det er ikke noe å diskutere. Men fargen jeg så - var indigo. Og jeg ser når jeg underviser, at nesten ingen kan det navnet på den blå-lilla fargen. De kaller alt lilla enten det er fiolett eller indigo. Det var det jeg ville frem til.
SvarSlettEn god og fargerik helg ønskes av Tove/fargeneforteller
A beautiful shot of the flower and a lovely colour.
SvarSlettTackolov för Kleinblå!
SvarSlettDen har bitt seg fast.... vill og vakker!
Slett