søndag 7. februar 2016

Fastelavnsøndag




Fastelavnssøndag ble også kalt fleskesøndag, og var dagen for fråtsing. Skikken var at det skulle spises 9 ganger i hvert hjørne av stua, for dette skulle gi mat hele resten av året. Flesk og feit suppe med melboller var måltidet. Kilde

Under faste kunne folk ikke spise verken frukt, egg, kjøtt eller meieriprodukter, så det var om å gjøre å fylle maven med tungt fordøyelig karbohydrater og haugevis av kalorier!
I dag serveres gul ertesuppe med svineknoke og poteter, skikkelig god, gammel, norsk  bondekost på en grå og vindfull dag i starten av februar. Noen flere gulrotbiter kommer opp i gryta etter at suppa har fått kokt og godgjort seg en lang stund.





Det ble ikke ni porsjoner fire ganger, men fire fotografier av to porsjoner. Ikke skal jeg faste de kommende dagene heller, så et ekstra lager i kroppen er ikke nødvendig.






2 kommentarer:

  1. Ärtor det är toppen det och så spännande att få se denna portion som är lite annorlunda från den ärtsoppa jag lagar.

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.