lørdag 23. januar 2016

Verdens dyreste brød?




Med dilla på å bake eltefritt brød...
Nå har jeg vært i gang igjen for dette ga mersmak på flere måter.
Jeg baker etter prinsippet man tager hvad man haver... og denne gangen ble det litt raspa muskatnøtt og malt anis, gått ut på dato for lenge siden, som satte smaken.
Dette er en smart måte å bruke opp alle restene som bare har stått i skapet altfor lenge.





1/2 pose sammalt, grovt rugmel (nyinnkjøpt, til tross for at ei venninne sa at jeg som har blodtype B+ ikke skal ha verken rug eller kylling som vi hadde til middag i dag). Det blåser jeg i!
0,33 ml pilsner, Fredrikstad pils, vel å merke.
Pluss 
1/2 ts gjær, litt brukt brunt sukker og en skvett eple-eddik
og ei nype havsalt.
Satt til kaldheving i 12 timer, over natta.





Og hvorfor verdens dyreste brød? Jo, jeg glemte å legge på lokk/metaltfolie på toppen den første steketida, og skorpa ble derfor altfor kraftig stekt. Med den siste biten gikk en halv jeksel ned i svelget.... Nå må jeg bestille tannlegetime. Mest sannsynlig blir en dyr krone resultatet av det besøket.
Så moralen er: husk å passe på at skorpa ikke blir for hard. 
Smaken ble perfekt!
Pålegg:
Miks salat, gåseleverpostei, tomatsyltetøy og ramsløk i olje, alt utenom salaten var matgaver! Takk til alle som bidro med pålegg til et herlig kveldsmåltid.
Ny brøddeig med andre smaker settes fredag kveld.

3 kommentarer:

  1. Au da! Da blir det nok ett dyrt brød skal du se! Men det er moro når man får sånne bakediller, jeg har det i litt rolige perioder, og det er veldig trivelig. Ingenting kan måle seg med hjemmebakt! Ha en fin helg :)

    SvarSlett
  2. Selv om det kanskje ble et dyrt brød, så så det utrolig godt ut.

    Klem vivi

    SvarSlett
  3. Synd med den tanna! Men jeg elsker harde, ferske skorper på brødet. Men med måte selvsagt. Lykke til hos tannlegen! Hilsen Tove

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.