onsdag 2. desember 2015

Julegløggen


Rosenpepper, nellikspiker, kanelstang, laurbærblad


Denne basen kan holde gjennom hele jula hvis det fylles på med mer saft, og eventuelt med mer krydder om nødvendig.

Basen
1 flaske husholdningssaft
1 kanelstang
6 nellikspiker
4-6 kardemommebelger, litt knust
4 allehåndefrø
skallet av en 1/2 appelsin
4 pepperkorn
1 laurbærblad

Kok opp 1 dl vann. Ha i krydderne og saften og kok opp. Avkjøl. Jo lenger blandingen står, jo mer vil smaken fra krydderne trekkes ut.





3 dl av gløggbasen
1 flaske rødvein
2 ss rosiner
2-3 ss mandler
litt appelsinskall
eventuelt portvin
eventuelt 2 appelsinbåter med skall

Bland gløggbasen med 2 dl rødvin, rosiner, mandler og appelsinskall og kok opp. Ha i resten av vinen og varm opp til rundt 70 grader. Smak med eventuelt til med portvin og eventuelt et par appelsinbåter. Klem dem litt for å fåen friskere, syrligere smak. 
Kilde: Magasinet
Hel allehånde fikk jeg verken på apoteket eller i innvandrerbutikken, så foreløpig er basen uten den smaken!
Det må kjøpes på nett, og det er ikke hvilket som helst merke, det er Saga!





Så er vi i gang med å lage basen til julegløggen.




En pause med polkagrissukkertøy fra Apotekets sukkerfrie drops, er skikkelig julete...




Hver så god... ett til deg også, resten må vi gjemme til nærmere jul!




Julekokkelua falt i smak, vi kom i riktig julestemning nå!


http://no.wikipedia.org/wiki/Gløgg

1 kommentar:

  1. Høres deilig ut! Gløgg er godt når det er en kald kveld. Julen nærmer seg med stormskritt. Hilsen fra Tove

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.