fredag 31. oktober 2014

Fugleskremslets grøsskarsuppe



Ha en skremmende fin Halloween!

Det beste gresskaret er Hokkaido.
500g gresskarkjøtt
1 løk
2 fedd hvitløk
40 g smør
3 dl kyllingsaft
1 dl hvitvin
1 ss lime
5 blader salvie
2 cm rød, passe sterk chili
100g tørka bacon
en neve kjerner
salt




Skrap ut innmaten av gresskaret.
Fres løk, chili og hvitløk i 2 minutter.
ha på gresskarkjøttet og fres i 2 minutter til.
Hell på hvitvin og kok alt i 2 minutter før kyllingkrafta helles i.

Kok opp på lav varme under lokk i 20 minutter.
Spe ev med vann.
Miks sammen med stavmikser
og smak til med limesaft og ringer av chili. Topp med sprøstekte baconstrimler og salta og rista gresskarkjerner.
Rens kjernene og kok dem i salt vann i fem minutter.
Hell vannet av og tørk dem i ovnen på 150 grader i 30 minutter.
Når de er helt tørre, legges dem i en ildfast form i ovnen på 220 grader, vifte og grill.

Baconet kuttes og sprøstekes.
Hakk salvie i tynne strimler og bland i baconet ev andre grønne urter.
Dryss det og kjernene på toppen av suppa før servering.





4 kommentarer:

  1. The image on top reminds me of Modigliani. The bottom [soup?] sure looks yummy.

    SvarSlett
  2. Dette innlegget såg eg akkurat litt for seint; eg har nettopp baka kake av gresskaret eg hula ut, og det andre gresskaret eg hadde har eg akkurat sendt med svigerdotter. Men eg trur nok eg må kjøpa eit gresskar til, for denne såg berre lekker ut!
    Siri

    SvarSlett
  3. God helg til deg også. Morsomt med alt man kan lage av gresskar. Takk for oppskriften!

    SvarSlett
  4. Det ser smukt og lækkert ud! :)

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.