tirsdag 30. november 2010

Formidling av lokale kulturminner

I dag har jeg vært på digitaliseringsseminar, Østfolds kulturhistorie digitalt formidlet, i regi av Østfold Museene, Fylkesbiblioteket og Østfold interkommunale akrivselskap IKS.
Dette var midt i blinken for meg som lærer i kunst -og formkultur. Stine, en kollega av meg, har vært ansvarlig for nevnte prosjekt, og inviterte meg med på seminaret som også var punktum for hennes arbeid.
Det hele foregikk på Østfolds såkalte frilandsmuseum, Borgarsyssel, i Wegnerbrakka.



Olavskapellet




Borgarsyssel museum er en av Sarpsborgs store attraksjoner, og det ligger flott til ved Sarpefossen med blant annet en fin samling gamle hus og kapellet som er en kopi av en av de eldste romanske steinkirkene våre. Klikk på bildene og få museets informasjon!




Østfoldtunet


Kirkeby

Aalandstua


Og mørket kom sigende, og det ble som da vi kom... etter hvert ble det 15 kuldegrader!









Seminaret inneholdt mange interessante presentasjoner -og jammen dukket sønnens logo for Arkivportalen også opp på en av foredragernes innlegg. Det var kjempegøy! 
Betydningen av sosiale medier og deres rolle i formidling av kulturarven, ble inngående diskutert, og vi fikk demonstrert mobilen som guide! 
For meg var den digitale fortellingen der skoleelever lager sine egne  historefortellinger med utgangspunkt i lokal kultur, det aller mest spennende punktet på programmet. Dette blir en del av museenes måte å fornye sin virksomhet på, og det vil forhåpentligvis nå et ungt publikum som vanligvis ikke besøker museenes digitale møteplasser. For nå satses det interaktivt i stor grad.


Programmet fra seminaret

2 kommentarer:

  1. Nå var jeg plutselig langt, langt tilbake i tiden.

    Fantastiske bilder, og du formidler jo alt vi måtte ønske av informasjon.

    Klem

    SvarSlett
  2. Flott med din entusiasme! Det trengs.

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.