søndag 4. april 2010

Vårtegn





Årets første sommerfugel streifet innom haven da jeg satt og nøt den varme sola. Det var en neslesommerfugl. Den bare hilste på og føy sin vei - hadde ikke tid til å slå seg ned på lavendelen som jeg lot få seg vårens lys etter en lang tid i vintermørket. Den enset ikke engang de nydelige krokusene som hadde åpnet seg på plenen.
Men det gjorde humla som suste forbi! Den tok seg tid til å stoppe opp, sluke i seg årets første nektar, for så å ta ferden fatt videre... Den går nesten i ett med jord og gammelt, brunt løv!








I år har lavendelen tålt den strenge vinterkulda takket være en "iglo" av bobleplast, med pinne- og leirkrukke på toppen. Det ga heldigvis god nok ilsolering til overleve - til og med i bra forfatning.
Det vil nok ikke ta mange dagene før nye skudd vil skyte. Om natta skal den fortsatt få "ha hatten på"!







I oasen under magnoliatrærne, godt dekket av høstens løvfall, titter narcissusene opp.
Og aprikosetreet i drivhuset har overlevd sin første vinter! Kanskje det blir frukter på det til høsten, hvem vet!

8 kommentarer:

  1. Det var nydelige krokuser ! Ser at solen skinner på de, og det liker de nok. Mine er slått sammen i dag, av gyldig grunn! Så bra at lavendelen har stått over vinteren. Skal si du tar deg godt av den med innpakking og omtanke i forhold til en hard vinter. Ha en koselig kveld!

    SvarSlett
  2. Herlige krokuser. Herlige vår.
    Kjøpte fleire lavendel i fjor. Blir spanande å sjå kor mange det er liv i for mine har ikkje fått så godt stell som din !! Lykke til !!

    SvarSlett
  3. For et vårlig og gledelig innlegg dette var!
    Og for en knakende god ide med den "hatten" over lavendelen!!
    Så koselig at du er med på min GiveAway og vil følge! Jeg setter også stor pris på glade bloggere - og du ser nå ut til å være en av de:))
    Skal bli storveis og følge deg og hagen din videre!
    Profilbildet ditt er forøvrig makaløst stilig!
    Fortsatt god påske!
    Klem Lokki

    SvarSlett
  4. Nydelige krokus,ja endelig er våren her.Mine krokus på hytta blomstrer ikke enda,men jeg har funnet mine første blåveis,og det er det beste vårtegnet for meg.

    SvarSlett
  5. Så fine vårtegn. Så langt har det ikke kommet her i hagen. Det er fortsatt mye snø etter snøras fra taket osv, men håper snart på å se noe liv. Inni drivhuset har jordbærplantene skutt mange nye skudd. Så herlig... og jeg som hadde tenkt å grave opp alt av slike jorbærplanter og flytte ut. Klarer ikke det nå. Er så fint med slike spirer. Så lur idè med leirkrukka og slik bobleplast. Det skal jeg huske neste vinter :) God dag videre.

    SvarSlett
  6. Härligt med vår!! Oj vad jag längtar tills den kommer hit:)

    SvarSlett
  7. Jeg skal prøve at få mine blomster til at overvintre næste år - det er godt det lykkedes med den smukke lavendel og forhåbentlig kommer de andre også. Jeg kan forresten se at narcisserne på nordsiden af huset her kommer nu.

    SvarSlett
  8. Her har eg vore før i dag men ser du har lagt igjen ein koslig kommentar på min blogg der du lurer på om Kusommeren som eg viste bilde, av vokser vilt ? Ja, i aller høgste grad. Kusommer er ein vanleg vårblom her på desse kanter. Den vokser vilt i lune lier og er eit nydlig syn, og dufter godt. Absolutt ein av mine favotitter.
    Skal prøva å leggja ut eit bilete når han verkleg blømer i liene her, for det er flott. Besøk meg gjerne igjen. Det er koslig.

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.