mandag 4. januar 2010

Mine bloggvenner: Mia

Oss bloggere i mellom

Aster Lady in Black

13. november skrev jeg på bloggen min:
I starten av det nye året har jeg et ønske om å presentere blogger som jeg følger og bloggere som følger meg. Det vil bli korte beskrivelser av bloggene illustrert med et bilde eller to fra disse - et jeg velger og et favorittbilde valgt av bloggeren, og i tillegg vil jeg si noen ord om hvorfor jeg følger hver enkelt av bloggene. Det er sjelden jeg får tid til å gjøre dypdykk i de ulike bloggene mens jeg haster fra blogg til blogg. Det vil jeg gjøre noe med. Nå vil jeg sette av litt ekstra tid til hver enkelt, lære bloggene bedre å kjenne. Alle vil på forhånd bli forespurt og må gi meg klarsignal før at jeg legger ut  presentasjonen. Det vil skje på mandager.
Nå er det nye året her, og den jeg vil presentere først, er Mia.
Mia har det innmari travelt fordi Mia er altoppslukende og 110% seriøs i det ho starter på. Det kan være surdeigsbaking, spinning av garn, hekling, oljenmaling eller murarbeid og kompostering!
Det er ikke måte på hva Mia engasjerer seg i. Og attpåtil administrere ho to blogger med innlegg nesten hver dag.... og ikke nok med det, ho strør om seg med hyggelige og positive kommentarer på minst 94 registrerte følgeblogger! Ikke rart den dama av noen synes å ha blitt litt fraværende! Men det tror jeg bare er fysisk. I tankene er ho med oss alle sammen.
Jeg mener å huske at Mia for ikke så lenge siden kom med en kommentar der innholdet kunne sammenliknes med: det jeg gjør, gjør jeg "ikke stykkevis og delt, men fullt og helt!," bare i litt mer beskjedne vendinger.
Jeg gir opp å prøve å finne tilbake til den rette ordlyden, for det måtte bli nesten som å lete etter nåla i den velkjente høystakken. Hver måned har Mia gitt meg gjennomsnittlig 15,4 kommentarer i 2009. Tilsammen 107 herlige kommentarer siden ho første gang lot høre fra seg 25. mai. Dette er bare til meg! Jeg ser på kommentarlista i hennes egne blogger at jeg er ikke den eneste som får kommentarer, sjøl om jeg har latt meg tro det av og til!






Mia har som nevnt, to hovedblogger kalt, Mias hageliv og Mias hemmaliv (fra henholdsvis november 2008 og mars forrige år), for Mia er opprinnelig født og oppvokst i Sverige, på en liten koselig plass med rødt uthus, kalt Nortuna. Av farmor har Mia arvet vevutstyr som det også blir tid til å bruke. Før jul har ho vevd løpere. Jeg henger meg på en av kommenaterene fra kommentarboksen: "Vilka kreativt härliga bilder du visa -och väven blir helt fantastiskt fin!" Mia er også en habil fotograf, og med nytt kamera utforsker hun alle teknsike muligheter som vi bloggere får gleden av å se resultater av.
Når jeg kaster et blikk på Mias etiketter, blir jeg nysgjerrig. Her står det:




Skrönika og ufo, hva  inneholder dem? I den første forvandles en tråkig dag (strømmen ble tatt tidlig en kald morgen, og det byr på problemer) til en flott dag (på grunn av en omtenksom venninne), og jeg får greie på at Mia er en samler.... samler padder.  Ja, hva samler vi ikke på? Et artig tema for et blogginnlegg! Og så er Mia litt overtroisk, men ikke mer enn oss andre, vil jeg tro. Det går i positive krefter som det med at padder bringer lykke. Annet samleobjekt er gamle kakebokser.
Overskriften UFO er en gåte.
Surdeigsbakinga fikk heldigvis en lykkelig slutt. Kan det være under påvirkning av frosken? Men som alltid når enden er god, er allting godt. Mia har erklært at surdeigbaking ikke er gitt opp... vi kan med andre ord vente oss flere variasjoner på surdeigsoppskrifter framover.
Det er litt rart å tenke på at Mia driver med det jeg gjorde for 30 år sida. Jeg spant, jeg vevde, jeg strikka, jeg bakte surdeigsbrød. Kanskje på tide å ta opp hansken igjen. Mia er du trendsetter?
Har du skjønt at trender kommer og går - og kommer igjen?
For alle som ikke kjenner Mia og lurer...... joda ho har en jobb, jobber til og med overtid av og til, og i hennes døgn er det også bare 24 timer.
Etter jobb setter Mia pris på å synke ned noen få minutter i en myk stol, hygge seg med litt ost, lese en side i god bok og lytte til levende musikk. Dette er mine tolkinger ut fra hva som har vært Mias temaer på ABC-tema som vi begge er med på hver Wednesday= torsdag på bloggnorsk!
Men på PCen er alltid lyden slått av. Hvem liker vel å bli forstyrret sånn uten videre i sin digitaliserte visuelle verden? Både Mia og jeg vet at regelen ikke er uten unntak. Det har med erfaring å gjøre.
Inne har Mia en fantastisk samling av porselensplanter, både med og uten vond lukt, men i Mias ånd lukter alle hennes behagelig - i varje fall hos mig!





Den andre bloggen er jeg først blitt tilhenger av i dag mens hagebloggen har jeg fulgt med interesse siden mai, vært med på å se blomstene i haven hennes slå ut i fullt flor for så å visne igjen og få et dekke av lett, hvit snø. Haven er på cirka 300 kvadratmeter og er godt utnyttet med steinbed, fruktrær, kjøkkenbenker og et vell av stauder mellom steinbelagte stier, terrasser, pergola og espaljer. Opparbeidingen startet i 1996. Den inneholder mange spennende, og for meg, ukjente vekster. Jeg har nesten vanskelig for å tro at så mange forskjelliege planter kan få plass på tomta. Men der det er blomstehjerterom er det haverom, og det ikke Mia vet om blomstene sine, er ikke verdt å vite!
For innsatsen sin har Mia mottatt en del utmerkelser. Det betyr at mange setter pris på det Mia har å bidra med, og jeg ser fram til å følge bloggene hennes videre.
Trenger jeg å begrunne hvorfor jeg følger Mias blogg?





Nå kom jeg tilslutt over kommantaren til Mia som jeg mener beskriver ho slik jeg har lært ho å kjenne: " Skam den som gir seg!"
Blomsterbildene er fra Mias hageliv og maleriet, Kråka, fra Mias hemmaliv. Jeg valgte det fordi det har noe hemmelighetsfullt over seg, og det er et vakkert motiv og dyktig utført (i den grad jeg kan bedømme det på skjermen!) i en stil med aner i manierismen, klassissismen, naivismen, kubismen, ekspresjonismen, syntetismen, surrealisme og litt Delacroix, Renoir. iblandet Vermeer og kanskje noen til!
Hagetrappa er Mias valg av bilde, og faktisk var det også blant mine favoritter!
http://miashage.blogspot.com/2009/08/staudetrapp.html

Flere presentasjoner vil komme under denne etiketten: Oss bloggere i mellom!
Mias hageliv, se>, og her finner du en lenke til Mias Hage:



xxx

4 kommentarer:

  1. En rolig tema!
    Synd bara att jag tycker att det är väldigt jobbigt att läsa långa stycken på norska - därför blir mina kommentarer ofta korta och inte så ofta...;))!
    Tyvärr är googles översättning av våra små språk helt undermålig.
    Lycka till med ditt tema!/God fortsättning, Anja

    SvarSlett
  2. Nice shots. Thanks for visiting my blog.

    SvarSlett
  3. Synest det var vel fortjent, Mia har ein intresant og artig blogg.

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.